Healthy

Dl. Usturoi si secretele lui …

Dl usuroi si secretele lui roxanainka.ro

In documentarea mea pentru un mic proiect despre usturoi am aflat unele lucruri pe care sunt sigura ca nici voi nu le cunoasteti asa ca m-am gandit sa vi le impartasesc:

Usturoiul este un condiment foarte sanatos, acest lucru il stim cu totii insa stiati ca usturoiul era folosit in trecut pentru dezinfectarea ranilor?

Atunci cand curatati uturoi nu folositi instrumente de lemn, asta daca vreti sa evitati impregnarea mirosului pe mainile voastre.

Poporul nostru are o traditie frumoasa: si anume ca usturoiul se pune la geamuri si usi in noaptea Sfantului Andrei – pentru a impiedica spiritele raului sa intre in casa, asta banuiesc ca stiti cu totii dar m-am gandit sa va reamintesc..

Mirosul de usturoi de pe maini, poate fi indepartat daca tineti mainile sub jet de apă rece in timp ce spalati un obiect din otel inoxidabil. Ca si secret, dupa ce ati consumat usturoi si vreti ca cei din jurul vostru sa nu simta, consumati patrunjel…

Egiptenii foloseau usturoiul si la imbalsamarea cadavrelor. In mormantul lui Tutankamon s-au gasit obiecte din lut in forma de căpăţână de usturoi.

In lume există mai multe restaurante care pun usturoi in orice mancare servită. In restaurantul “Trandafirul împuţit” din San Francisco puteti manca inghetata cu aromă de usturoi.

001Usturoi (1)

Cel mai mare producător de usturoi din lume este China, urmata indeaproape de India.

Membrii familiei regale britanice nu au voie sa manance usturoi pentur ca n-ar fi politicos sa imprastie mirosul specific, iar persoanelor care lucreaza pentru ei le este interzis consumul de usturoi.

In evul mediu, oamenii credeau ca usturoiul ii scapa de indigestie si de mahmureală. Tot pe atunci, oamenii puneau un catel de usturoi in pahar daca se temeau sa nu le fie otravita băutura.

După unii istorici, piramidele egiptene au fost construite de sclavi care se hrăneau doar cu apa, paine si usturoi.

Usturoiul a provocat un aprins conflict diplomatic în anii ’80, cand francezii s-au alaturat misiunii spaţiale a ruşilor. Astronautii francezi au refuzat sa plece in spatiu fara usturoi, iar sistemul de ventilatie al navetei nu făcea fata mirosului pe care il emanau talismanele lor, astfel ca rusii au fost foarte deranjti si suparati.

In ciuda mirosului neplacut, usturoiul este considerat si un puternic afrodisiac in anumite tări.

Unora nu le place mirosul de usturoi, dar altora le e pur si simplu frică de el. Stiti cum se numeste fobia fata de usturoi si alte plante cu miros intepator? Aliumfobie.

Mirosul puternic al usturoiului este dat de o reactie chimică ce are loc atunci cand celulele sale sunt strivite. Daca usturoiul este gatit la temperaturi inalte, această reactie nu mai are loc, motiv pentru care usturoiul din mancare nu mai are gust intepator, ci dulceag si aromat.

11997257_1060513917295103_1015250837_n

 

 In acest weekend in Orasul cu chef de viata, nu va fi urma de strigoi :) ..fiind in desfasurare festivalul usturoiului.

001Usturoi (3)

Please Enter Your Facebook App ID. Required for FB Comments. Click here for FB Comments Settings page

Leave a Reply