Jurnalul cu obiectivele unui stil de viata sanatos
Healthy, Lifestyle

Jurnalul cu obiectivele unui stil de viata sanatos

Jurnalul cu obiectivele unui stil de viata sanatos roxanainka.ro

Vrei sa te apuci de sport, te-ai apucat de sport de curand sau esti deja un expert? Pentru toate aceste variante ai nevoie de stabilirea unui plan si de evaluarea rezultatelor, de orice natura ar fi ele.

Chiar și pentru cei care sustin ca fac miscare fara obiective clare este posibil sa vina un moment cand isi vor dori sa aiba niste inregistari despre ce, cum si cand au facut. Memoria uneori  ne mai joaca feste ! Singurele informații de incredere sunt datele notate si pastrate cu grija. Date care, consultate ulterior, ne vor spune cinstit si fara menajamente care este situatia reala a progresului nostru si care este situatia actuala in care ne aflam.

Unii se gandesc ca actiunile lor sunt de succes sau nu, cand de fapt ele intotdeauna produc doar rezultate. Daca rezultatele nu sunt ce iti doresti trebuie doar sa schimbi actiunile. Doar un om neinformat asteapta rezultate diferite cand actioneza in acelasi fel. Evoluția ta, in ce priveste sportul, este un proces de autoreglare iar daca nu intelegi asta, vei fi tot timpul frustrat. Nu exista reteta perfecta pentru toata lumea si chiar cand o gasesti pe a ta, nu exista reteta care sa functioneze o vesnicie. Mulți confunda momentul cand incearca o metoda nepotivita pentru ei, cu eșecul. Multi se opresc in acel moment si concluzioneaza ca sportul nu e pentru ei, ca ei nu vor arata niciodata bine, ca ei nu vor fi niciodata puternici sau rapizi sau rezistenti sau capabili. Gresit!

In realitate, nu exista esec, ci doar rezultate.  Daca o metoda nu a funcționat, atunci ai eliminat ceva si te orientezi spre altceva. Pentru a fi cu adevarat eficient, in acest proces de autoreglare, trebuie sa poti evalua rezultatele obtinute.

 

Primul lucru si cel mai important este sa ne alegem un obiectiv. Acest obiectiv trebuie, TREBUIE, notat undeva. Daca nu ai inca un obiectiv, cel mai important este sa il alegi acum, inainte de a mai citi inca un rand si sa il notezi undeva. ..daca se poate, sa-l agati undeva la vedere sau sa-l citesti zilnic. Aceasta este prima inregistrare din jurnalul tau.

Identifica unde esti acum fata de obiectivul tau. Poate parea ciudat, dar marea majoritate a oamenilor nu stiu nici ce obiectiv au, nici unde se afla acum. Cati dintre voi, care cititi acum si inevitabil sunteți preocupați de sport, de progres, de imbunatatirea propriei condiții fizice va cunoașteti procentul de grasime, greutatile maximale, pentru anumite exercitii,  greutatea corporala? Aceasta este a doua pagina a jurnalului.. alaturi de obiectivele pe care doriti sa le aveti! Obiectivele trebuie sa fie pe timp scurt și pe termen lung. Un obiectiv prea in viitor, fara etape intermediare, devine frustrant.

Stabileste un plan de actiune! Daca ai punctul A de plecare si punctul B  de sosire, tot ce iti mai trebuie este drumul cel mai scurt intre cele doua puncte. Cum acum vorbim de sport, drumul  cel mai scurt este drumul umblat de altii, alții care au obținut rezultatele pe care le cauți. Nu ancerca să reinventezi roata, alege un plan de acțiune conform planurilor altor oameni, care au avut succes. Vrei sa slabești? Caută un program care si-a dovedit eficienta in slabire. Vrei sa pui muschi? Caută un program de hipertrofie musculara. Vrei forta? Vezi cu ce se ocupa oamenii din powerlifting. Vrei rezistenta? Alege un antrenamant de atlet. Planul de actiune este urmatoarea inregistrare in jurnal. Trebuie sa iti faci un program de antrenament pe care sa il urmezi si mai mult  poti apela chiar la un antrenor personal.

Daca stii unde stai, stii unde vrei sa ajungi si ti-ai stabilit cum vei ajunge acolo e timpul sa urmezi planul. Nici cel mai minunat plan nu va avea efect daca nu te ții de el cu constiinciozitate. Trebuie sa intreprinzi zilnic cate un pas in directia dorita si in executarea planului pe care ți l-ai ales. Modul cum ai efectuat planul stabilit la etapa anterioară este marele volum din jurnalul de antrenament.

Cum atingem obiectivele propuse?

Sa urmam antrenamentul stabilit, sa avem un regim alimentar ce implica un stil de viata sanatos, odihna 7-8h pe noapte obligatoriu, perseverenta, intodeauna motivatie,  fara alcool si in fiecare zi antrenamente la sala.

Cine mi se alatura in aceasta poveste?

Sursa : www.crossthelimit.ro

Please Enter Your Facebook App ID. Required for FB Comments. Click here for FB Comments Settings page

Leave a Reply