About Love & Life, Secrets

Povestea unui pahar de lapte

povestea unui pahar de lapte roxanainka.ro (2)

 

Intr-o zi, un tanar sarac care vindea diferite produse din poarta in poarta ca sa isi plateasca studiile la universitate, a gasit in buzunar doar o moneda de 10 centi si pentru ca ii era foame, decise sa ceara ceva de mancare la urmatoarea casa. Bunul simt nu l-a lasat sa isi duca planul la bun sfarsit.  Cu sufletul plin de speranta, se tot gandea cum sa ceara ceva de mancare de aceasta suma. Cand usa casei se deschise, in prag aparuse o femeie ce l-a intimidat si desi, tanarul, isi dorea sa ceara ceva de mancare, a indraznit sa ceara doar un pahar cu apa.

Ea se gandi ca tanarul parea infometat, asa ca ii aduse un pahar mare cu lapte.

El l-a baut incet si apoi a intrebat:

- Cat va datorez pentru acest pahar de lapte?

- Nu imi datorezi nimic, raspunse ea : mama mea m-a invatat ca in viata trebuie sa fim buni cu cei care au nevoie de noi..

- Si el raspunse: va multumesc din suflet!

Cand tanarul Howard Kelly a plecat de la casa aceea, se simtea usurat dar si cu o incredere puternica in oameni si Dumnezeu. Desi era pe punctul de a renunta la studii din cauza saraciei, aceasta intamplare l-a ajutat sa lupte pentru a ajunge acolo unde a visat. Dupa cativa ani, femeia se imbolnavi grav.

Medicii din satul ei erau ingrijorati si au hotarat sa o trimita in oras, la un doctor renumit pentru o consultatie. Cand doctorul a vazut programarea nu numele statului din care provenea pacienta, a simtit fiori si ochii I s-au luminat.

Cand pacienta a fost internata, imediat Dr. Kelly, imbracat in halatul lui urca in camera ei, sa o vada. Capriciile destinului, cand a deschis usa camerei s-a convins, era ea, doamna ce i-a oferit un pahar de lapte cu multi ani in urma. Dupa ce a consultat-o, s-a intors in sala de vizite, determinat sa faca tot posibilul sa-i salveze viata. Din ziua aceea a urmarit cazul cu cea mai mare atentie..

Dupa o lunga lupta, ea invinse boala… Era in sfarsit sanatoasa..

Cand pacienta era in afara oricarui pericol, Dr. Kelly a cerut biroului administrativ sa-i trimita factura cu totalul cheltuielilor, pentru aprobare. Cand a parimit factura, a semnat-o iar pe marginea ei a scris un mesaj, ulterior trimitand-o in camera pacientei.

Factura a ajuns in camera pacientei, dar ei ii era teama sa o deschida, pentru ca stia ca ar fi lucrat pentru tot restul zilelor sale ca sa plateasca costul unei interventii atat de complicate…

In sfarsit o deschise si ceva ii atrase imediat atentia: pe marginile facturii era un mesaj…

“Platita integral acum multi ani, cu un pahar de lapte”

(Semnat) Dr. Howard Kelly

 

Please Enter Your Facebook App ID. Required for FB Comments. Click here for FB Comments Settings page

Leave a Reply