” Sa luam atitudine … noi, tinerii, avem puterea de a schimba lucruri!..”
About Love & Life

” Sa luam atitudine … noi, tinerii, avem puterea de a schimba lucruri!..”

Marsul tacerii si al durerii, Dragos Asaftei 04
 
 
 
Oricare ar fi rezultatul anchetei, suferinta parinţilor, a fratilor si a prietenilor nu poate fi masurata cu nimic, si nici rugaciunile Bisericii nu le vor alina acestora durerea… Dumnezeu sa ii ierte pe tinerii care au vrut sa se bucure de o seara frumoasa si au sfarsit in acel infern!
Nu exista cuvinte care pot alina durerea parintilor care si-au pierdut copii, fratilor, prietenilor insa cu acest tragic incident poate vom reusi, noi tineretul, sa schimbam ceva in tara asta!
Si eu… si tu, si voi ati fi putut fi acolo… Oare cei care dau aprobari pentru cluburi, care nu indeplinesc toate conditiile de evacuare in cazul unui incendiu, cutremur, s-au gandit vreodata ca pun viata in pericol tuturor tinerilor prin nepasarea lor?
E timpul sa ne pregatim sa iesim in strada ori de cate ori este nevoie, pana ceva se schimba cu adevarat. E timpul sa aratam ca nu pot face orice cu noi niste oameni corupti si o putem face civilizat, exact cum a fost marsul de ieri..
 
Marsul tacerii si al durerii, Dragos Asaftei 3
 
 
“30 de morti.. 184 de raniti. La asta m-am oprit cand am ramas fara putere. De mult nu mi-a mai fost atat de teama sa privesc o stire. Sa privesc in gol un contor al mortii dat peste cap de la o clipa la alta. E greu sa numesc asta o tragedie. Aproape imposibil. Un univers care se prabuseste in fata mea, fara sa imi lase nimic de ales.
 
Sute de oameni morti, arsi, resuscitati, carati cu targile in toate partile, calcati in picioare, ridicati, lasati fara suflare. Numere de telefon de urgenta. Val de apeluri pentru donare de sange. Oameni care isi caută prietenii pe Facebook, in speranta ca ii vor mai gasi inca vii. Zeci de ambulante, sirene. Sute de halate albe, albastre. Disperare in ochii multora. Spre asta privesc deja de cateva ore. Spre tragedia din Clubul Colectiv din Bucureşti, locul in care noaptea de vineri, a adus iadul pe Pamant… Apocalipsa.. “
 
E greu sa intelegi ceva dintr-o asemenea realitate. E greu sa ai puterea sa te rafuiesti acum cu moartea, cu destinul, cu viata, cu sistemul nostru, cu legile, cu oamenii care sunt la putere.. insa mi se pare interesant, cum ministrul de interne a putut ajunge la locul tragediei, fara coloana oficiala si cum dintr-o data, vrea sa ofere el declaratii presei… intrerupand-ul pe Secretarul de stat, Raed Arafat,  din interviul privind detaliile care de altfel ne interesau… Nu mai am cuvinte si cred ca noi, tinerii, avem puterea de a schimba lucruri!
 
 
Trebuie sa ne mobilizam!
 
Marsul tacerii si al durerii, Dragos Asaftei
 
 
 
Odihna vesnica celor care au pierit in incendiul de la Colectiv!
 
Condoleante familiilor si tuturor celor care au pierdut oameni dragi in acest incident!
 
Putere de lupta celor care se zbat pentru viata lor, pe paturi de spital!
 
 
Comentariul adaugat apartine : Ramonei Ursu, de la adevarul.ro

Foto: Dragos Astafei – Marsul Tacerii, 1.11.2015

 

Please Enter Your Facebook App ID. Required for FB Comments. Click here for FB Comments Settings page

Leave a Reply