Healthy, Lifestyle, RoxanaInka

Sportul inseamna sanatate

Stil de viata , sport si motivatie roxanainka.roCand vine vorba de sport, discutiile pot fi lungi. Nu avem timp, ne este greu, nu stim cum, unde sa facem sport. Si ar mai fi o problema, deloc de neglijat: cum sa ne pastram intacta motivatia?

 Da, ne-am hotarat sa facem miscare, sa ne apucam de sport. Prima zi a fost ok, a doua la fel, chiar si a treia sau a patra. Dupa aceea, s-a intamplat ceva si parca ne-a venit sa renuntam. Uneori am si facut-o. Nu mai aveam chef, dorinta. Cine e de vina? Fireste, motivatia. 

S-ar parea ca nu putini sunt cei care renunta la activitatea fizica pe care singuri si-au ales-o. Pentru ca lucrul asta sa nu se intample, este bine sa cunoastem si sa aplicam cateva lucruri, mici secrete, cunoscute si aplicate de altii care de altfel au si dat rezultate.

 Nu porni tare la drum. Daca nu ai fost o impatimita a sportului, e greu de crezut ca vei reusi din prima exercitii complicate, multe, executate intr-un regim zilnic. In plus, daca iti suprasoliciti organismul, vei renunta mult mai repede decat te astepti.

 Pentru a-ti fi mai usor sa iti pastrezi motivatia, nu iti uita obiectivul: un corp mai suplu, mai frumos si ceva mai sanatos. 

 Alege sa faci sport la o sala, nu la tine acasa. Intotdeauna acasa va exista pericolul sa amani, sa furi la numararea abdomenelor, la timpul petrecut pe bicicleta si chiar la corectitudinea exercitiilor executate. Fireste, si daca alegi sala vei putea fi tentata la un moment dat sa renunti.

De aceea, un alt sfat spune asa: alege-ti un partener de sport. Atentie, insa! Partenerul trebuie sa fie ceva mai sarguincios decat tine, mai motivat. Altfel motivatia ta va ramane in acelasi pericol. Alege un sport care sa ti se potriveasca si care sa iti placa. Daca esti sedentara, daca miscarea fizica a lipsit din programul tau, iti va fi greu sa rezisti, de exemplu, unei ore de tae bo. In acelasi timp, pentru a nu-ti pierde din entuziasm pe drum, este important sa iti placa sportul ales. Sa il faci cu placere.

 Fa-ti un abonament la o sala pe o perioada mai lunga de timp. Cand este vorba de bani, parca nu mai renunti la fel de usor. Cand vei fi tentata sa nu mai mergi la sala, iti vei aminti ca vei pierde bani.

Organizeaza-ti programul de asa maniera incat sa faci loc sportului la inceputul zilei, cand metabolismul functioneaza mai bine. Seara, oboseala nu iti va fi un ‘sfetnic bun’. Vei fi tentata sa arunci toata vina pe ea si sa lasi sportul de o parte. Daca lucrul asta nu e posibil si nici prea mult chef de miscare nu ai dupa o zi de lucru, o ora cu bicicleta sau rolele prin parc poate fi solutia salvatoare.

 Alege muzica. Da, daca iti doresti ca timpul sa treaca mai usor iar tu sa ai ceva mai mult chef de miscare, alege-ti o muzica potrivita cu tipul de sport/miscare pe care il faci. Daca urmezi ore de aerobic, tae bo, dans la un club, cerinta este ca si bifata. Cand optezi, insa, pentru bicicleta, stepper, jogging, lucrul la aparatele de fitness, tu vei alege muzica. Pentru abdomene ai nevoie de melodii cat se poate de motivante. Muzica alerta pentru aerobic, stepper, jogging si lucrul la aparate, relaxanta pentru yoga si exercitiile de Pilates.

 Noteaza-ti realizarile de la sala de sport intr-un carnet. In felul acesta, cand vei simti ca motivatia te paraseste, o simpla lecturare a acestora te va motiva.

Ofera-ti mici rasfaturi. Un masaj, o ora de manichiura si coafura. Insa numai ca recompense pentru o luna de sport incheiata cu bine.

Fa-ti din sport un mod de viata. Asta inseamna ca asa cum mananci, dormi in fiecare zi, asa trebuie sa te obisnuitesti si sa faci miscare fizica. Nu trebuie sa consideri orele petrecute la sala ca pe o corvoada, ca pe un obicei impus.

Alege-ti un echipament de sport comod, dar si pe gustul tau. Chiar daca faci sport la tine acasa sau in parc, starea de spirit pe care ti-o poate da imbracamintea aleasa este importanta. Alege ca material bumbacul, iar ca marime, cea care iti va permite sa te misti in voie. Incaltamintea nu trebuie trecuta usor cu vederea, ea urmand a fi aleasa in functie de sportul pe care il faci.

Nu uita, sportul inseamna sanatate.

Fetelor  va provoc la un start de a merge la sala!

Please Enter Your Facebook App ID. Required for FB Comments. Click here for FB Comments Settings page

Leave a Reply