About Love & Life, Secrets

” Tragedia din Clubul Colectiv “

club_colectiv_salvare

Tragic: 27 de persoane – majoritatea adolescenti – au murit si alte peste 160 persoane au fost ranite in urma unui incendiu care a avut loc, vineri seara, 30 octombrie, in clubul Colectiv din sectorul 4 al Bucurestiului. Incendiul a izbucnit, potrivit mai multor martori, de la artificii folosite la un concert care avea loc la acel moment.

Rugati-va. Tot colectiv. Pentru cei ce nu mai sunt, pentru cei ce au rămas, pentru cei ce au nevoie de gandul Bun.

O noapte de fericire pentru cele 560 de persoane care au participat la evenimentul organizat de clubul Colectiv, s-a tranformat intr-o noapte de cosmar pentru intregul Bucuresti. Nu ne ramane decat sa fim uniti, alaturi de familiile  indoliate dar si de cei care se lupta cu viata.

Sincere condoleante tuturor celor care si-au pierdut prieteni, cunostinte, copii, frati, surori sau orice alte rude in marele incendiu care a avut loc in aceasta noapte la clubul Colectiv : Dumnezu sa ii odihneasca in pace!

In acest moment mai exista oameni care se zbat intre viata si moarte, impartiti in mai multe spitale din Bucuresti, oameni care au nevoie de sange pentru interventiile chirurgicale care vor urma.

club_colectiv_ambulanta

club_colectiv_targa_salvare

club_colectiv_victima_pe_targa

Cei care vor sa doneze sange o pot face incepand de astazi, la doua centre din Capitala, momentan, Centrul de transfuzie din Bucuresti, de langa Piata Victoriei, Dr. Caracas numarul 2 si la Spitalul Universitar
Iată si apelul de azi noapte al Ministrului Sanatatii:
“Fac un apel catre cei care vor sa doneze sange. (…) De maine dimineata (sambata – n.r.), de la ora 8, la Centrul de transfuzie din Bucuresti, de langa Piata Victoriei, dr. Caracas numarul 2 si la Spitalul Universitar, la centrul de donare de acolo. In noaptea asta nu la spitale, pentru ca ne ingreuneaza activitatea si pentru noaptea asta avem suficient sange”.
MAI a pus la dispoziție mai multe numere de urgență pentru familiile victimelor: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 si 021/3122547

Chiar dacă va doriti din tot sufletul sa îi ajutați pe cei raniti, trebuie sa va informati inainte, pentru a nu ajunge sa incetiniti procesul. Iata ce trebuie sa stiti inainte de a dona sange pentru victimele tragediei din centrul Capitalei:

Trebuie să fiti odihniti si foarte bine hidratati, inainte sa donati sânge. Un detaliu foarte important este sa nu comsumati alcool, tutun, grasimi, dulciuri concentrate, medicamente. Trebuie sa aveti asupra voastra un act de indentitate in original. Pentru a deveni donatori de sange trebuie sa fiti cetateni români domiciliati în Romania sau cetatean al Uniunii Europene cu Resedinta în România. Totodată, trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii: sa aveti varste cuprinse in intervalul 18-60 de ani, greutate peste 50 de kg, puls regulat (60-100 batai/minut), sa nu fi suferit interventii chirurgicale in ultimele sase luni. Femile nu pot dona sange dacă: sunt insarcintate, in perioada de lauzie, in perioada menstruala. Nu trebuie să fi consumat grasimi sau bauturi alcoolice cu cel putin 48 de ore inaintea donarii, iar daca va aflati sub tratament pentru diferite adectiuni, nu puteti dona sange.

De asemenea, oamenii care suferă de următoarele boli nu pot dona sange: hepatită de orice tip, TBC, sifilis, malarie, epilepsie sau alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, diabet zaharat, ulcer, boli de inimă, boli de piele, miopie forte peste (-)6 dioptrii, cancer.

 

Sursa: Ministerul Sanatatii, Fresh 24, Mediafax, Click.ro

 

Please Enter Your Facebook App ID. Required for FB Comments. Click here for FB Comments Settings page

Leave a Reply